10 Tips om af te vallen!

10 Tips om af te vallen!

Voor veel mensen blijft het lastig en is de weegschaal altijd confronterend. Daar ga jij nu een eind aan maken! Lees onderstaande tips en ga voor een gezond gewicht.

  1. Stel realistische verwachtingen

Een gezonde leefstijl aanleren begint met realistische verwachtingen. Ga bij jezelf na wat voor jou haalbaar is.

  1. Je mag nog steeds ongezonde dingen eten

Maar kies hierbij wel voor de juiste balans. Wij raden vaak 80/20 aan.

  1. Kies voor voeding wat bij jou past

Er zijn veel diëten die je volledig anders laten eten, maar dit is vaak niet vol te houden. In het begin val je heel snel af, maar na een tijdje zie je al gauw dat het niet vol te houden is en komen de kilo’s er al gauw weer bij. Een voedingsschema kan je wel nieuwe inzichten geven in voeding.

  1. Begin met kleine veranderingen

Als mens zijn wij slecht in het veranderen van gewoontes. Vooral grote veranderingen vinden we lastig. Start daarom met kleine veranderingen die ook weinig voor weinig weerstand zorgen. Kleine veranderen kunnen uiteindelijk groot effect hebben.

  1. Beloon jezelf met succes!

Jezelf belonen is goed om gewenst gedrag vol te houden. Heb je een resultaat behaald, beloon dan jezelf met iets leuks!

  1. Bereid je voor op weerstand

Ken je die stem op je schouder die je tegenspreekt van wat je eigenlijk moet doen? Ga voor jezelf na waar deze weerstand vandaan komt en wat de reden kan zijn. Soms moet je even een stapje terug doen om later twee stappen vooruit te maken.

  1. Bedenk een oplossing om met je valkuilen om te gaan.

Een gewoonte veranderen heeft tijd nodig. Dit gebeurt niet in een week, maar heeft wel 12 weken nodig. In die tijd kom je dingen tegen die je gewend wat om te doen, bijvoorbeeld snoepen bij stress. Maak voor jezelf een plan B voor wanneer dit plaatsvindt. Kies bijvoorbeeld voor een gezond alternatief (druiven) of ga een rondje wandelen.

  1. Stel gedragsregels op en houd bij hoe het hiermee gaat

Je wil bijvoorbeeld af van het gedrag dat je ’s avonds op de bank vaak voor chips kiest. Formuleer deze actie op papier en hang het op de koelkast. Streep elke dag af of het gelukt is om dit gedrag te veranderen. Uiteindelijk zul je je bewust worden en denk je wel even na voordat je de chips uit de kast pakt.

  1. Gooi de handdoek niet in de ring bij een terugval

Het kan natuurlijk gebeuren dat je fouten maakt bij het aanleren van nieuwe gedrag. Maar pak de draad weer!

  1. Maak gebruik van professionele begeleiding.

Een professionel heeft veel ervaring op dit gebied en kan samen met jou kijken naar een leefstijl die bij jou past. Samen kom je uiteindelijk verder.