VOEDING

GRATIS PROEFLES

VRAAG nu vrijblijvend aan!

Ben jij klaar voor een vitale herstart? Dan zien wij jou graag bij onze gratis proefles. Geheel vrijblijvend zonder kleine lettertjes.

Voeding


Wil jij afvallen, aankomen, gezonder eten of droger worden; we helpen je graag! Voeding en training zijn nauw met elkaar verbonden. Op het gebied van voeding werken we samen met een gewichtsconsulent.

Wij geven je voedingsadviezen, die passen bij jouw trainingsdoel(en). Hoe we dat doen? We berekenen jouw persoonlijke macrovoedingsstoffen verhouding. Macronutriënten (of macro’s) zijn de belangrijkste energiebronnen voor koolhydraten, vetten en eiwitten. Ze vormen de basis van alle stofwisselingsprocessen en zijn essentieel voor het leven. Alle drie de voedingsstoffen worden opgenomen via de voeding die we tot ons nemen. Afhankelijk van je trainingsdoel zal de behoefte aan macronutriënten echter veranderen. Wij gaan voor jou berekenen wat jij nodig hebt, om je trainingsdoel te verwezenlijken. Vooral bij spieropbouwende trainingen, is je eiwitbehoefte groter. In dit geval raden wij je veelzijdige proteïne producten aan. Als klant van PT 360º krijg je een mooie korting op producten van ORANGE FIT!

Voeding voor je lichaam is meer dan alleen eten. Je lichaam heeft naast eten, ook veel slaap en ontspanning nodig. Wist je dat als je slaaptekort hebt, je lichaam overdag om meer calorieën vraagt? Tijdens je slaap worden namelijk bepaalde hormonen gecontroleerd; ghreline en leptine. Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor het verzadigingsgevoel. Als je goed slaapt, heb je minder honger overdag! 8 Uren slaap wordt aangeraden. Hierbij is belangrijk dat je slaaptijden regelmatig zijn. Dus ongeveer iedere avond rond dezelfde tijd op bed en iedere ochtend rond dezelfde tijd opstaan. Op deze manier zal je slaap dus een gunstige werking hebben op je trainingsdoel(en).

Wij maken gebruik van een app om dagelijks bewust met je voeding bezig te zijn. In deze app kan je zelf invoeren wat je eet en hoeveel eiwitten, vetten en kolhydraten je hiermee binnenkrijgt. We kunnen er ook maaltijdplannen voor je inzetten, die samengesteld worden met jouw doelen als uitgangspunt.

Om een goed voedingsadvies op maat te maken, is het van belang om te weten wat jouw voorkeuren zijn, wat je niet lekker vindt en ook of je eventueel allergieën hebt. Daarom zal de gewichtsconsulent je vragen een vragenlijst in te vullen. Hiermee worden jouw eetgewoontes in kaart gebracht en kan er een voedingsadvies op maat worden aangeboden.  

Wat van cruciaal belang is, om je doelen te bereiken is dat je voedingspatroon bij jou past. Zowel fysiek als mentaal, het moet vol te houden zijn. Er zijn talloze visies op voeding, KETO, VEGAN, PALEO enzovoort. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. PT 360º start bij de basis voor een gezond eetpatroon. In de onderstaande figuur kan je zien wat prioriteit heeft en hoe je dit vervolgens kan uitbouwen.

 
​​​​​​​