VOEDING

Voeding

Wil jij afvallen, aankomen, gezonder eten of ‘droger’ worden? Als personal trainers van PT 360o helpen we je graag! Voeding en training zijn nauw met elkaar verbonden. Op het gebied van voeding werken we samen met onze eigen gewichtsconsulente.

Voedingsadvies en trainingsdoel

Om een goed voedingsadvies op maat te maken, is het van belang om te weten wat jouw voorkeuren zijn, wat je niet lekker vindt en ook of je eventueel allergieën hebt. Met een vragenlijst brengen we jouw eetgewoonten in kaart. Op basis hiervan bieden wij je een voedingsadvies op maat, helemaal passend bij jouw trainingsdoel(en).

Jouw persoonlijke macrovoedingsstoffen

Jouw persoonlijke voedingsadvies bestaat onder meer uit een berekening van macrovoedingsstoffen die passen bij jou en je persoonlijke trainingsdoel. Macronutriënten (of macro’s) zijn de belangrijkste energiebronnen voor koolhydraten, vetten en eiwitten. Alle drie de voedingsstoffen neem je via je voeding op. Ze vormen de basis van alle stofwisselingsprocessen en zijn essentieel voor het leven. Afhankelijk van je trainingsdoel verandert de behoefte aan macronutriënten. Vooral bij spieropbouwende trainingen is je eiwitbehoefte groter. In dit geval raden wij je veelzijdige proteïneproducten aan, zoals ORANGE FIT. Als klant van PT 360o krijg je een mooie korting op deze producten.

Passend voedingspatroon

Wat van cruciaal belang is om je doelen te bereiken, is een voedingspatroon dat bij jou past. Zowel fysiek als mentaal moet het vol te houden zijn. PT 360o start bij de basis voor een gezond eetpatroon. In de figuur kan je zien wat prioriteit heeft en hoe je dit vervolgens kan uitbouwen.

Handige app

Om nog bewuster met je dagelijkse voeding bezig te kunnen zijn, maken we gebruik van een app. In deze app voer je in wat je eet en hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten je hiermee binnenkrijgt. Hiermee probeer je de juiste balans te bereiken tussen je macronutriënten en dit zorgt ook voor een stukje bewustzijn.

Ontspanning en slapen

Voeding voor je lichaam is meer dan alleen eten. Je lichaam heeft ook slaap en ontspanning nodig. Wanneer je slaaptekort hebt, vraagt je lichaam overdag om meer calorieën. Tijdens je slaap worden namelijk bepaalde hormonen onderhouden; ghreline en leptine. Waar ghreline een hongergevoel kan activeren, kan leptine juist een hongergevoel laten verdwijnen. Als je goed slaapt, heb je minder honger overdag.

Meer weten?

Meer weten over onze mogelijkheden op het gebied van voeding? Neem dan telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

GRATIS PROEFLES

VRAAG nu vrijblijvend aan!

Ben jij klaar voor een vitale herstart? Dan zien wij jou graag bij onze gratis proefles. Geheel vrijblijvend zonder kleine lettertjes.